header-tila

logo


 

Liika Viisas 2014

mainos2014-2

Kiitämme kaikkia 1630 katsojaa onnistuneesta kesästä

 

 

Ruoveden Teatteri esittää Pyynikkilässä ensikesänä Maiju Lassilan kansankomediaa Liika viisas. Kirjana se ilmestyi 1915. Esityksen pohjaksi otettiin Jussi Helmisen dramatisointi, jonka Esko Rissanen sovittaa ja ohjaa näytelmäksi. Myös viime kesän näytelmä Myrskyluodon Maija oli Helmisen dramatisoima. Apulaisohjaajaksi pestattiin Peppi Pitkätossun ja Myrskyluodon nuoren Maijan rooleista tuttu Veera Herranen.

Liika viisaassa Lassila irvailee ahneuden, itsekkyyden, pyrkyryyden ja typeryyden kustannuksella. Siinä leipäpappi Pöndinen saarnaa paremman aiheen puutteessa, että kaikki maallinen viisaus on perkeleestä ja johtaa ikuiseen vaivaan ja kadotukseen. Kansalainen Sakari Kolistaja kuulee nämä Pöndisen sanat, tulee tyhmyys-uskoon ja lähtee saarnaamaan tyhmyyden ja hulluuden ylistystä ympäri maakuntaa. Kolistajan nostattama kansanliike saa näytelmässä kirkollisen, kaupallisen ja poliittisen elämän hetkeksi aivan sekaisin.

Liika viisaan ensi-ilta on Pyynikkilän kesäteatterissa lauantaina 5.7.2014 klo 19.00. Esitykset jatkuvat sen jälkeen heinäkuun ajan tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 19.00 ja sunnuntaisin klo 16.00.

ruovesiOP uusiennakkolippuhd markkinointi

Valokuvat näytelmistä: ©Heikki Saarinen, ©logoala©Antti Salkosalo ja ©Enni Verkkala