header-tila

logo


 

Peppi Pitkätossu 2012

teatteri peppi a4Kiitos kaikille 3000 katsojalle!

Elämä Ruoveden Pyynikkilässä on ollut tasaista ja rauhallista. Ensi kesänä siellä kuitenkin alkaa toisenlainen meno, kun vanhan pappilan alue muuttuu Huvikummuksi ja Peppi Pitkätossu muuttaa sinne apinansa Herra Tossavaisen ja hevosensa Pikku-Ukon kanssa.

Peppi ystävystyy Annikan ja Tommin kanssa, pääsee heidän mukanaan sirkukseen, puutarhakutsuille ja kokeilemaan koulunkäyntiä. Hän tutustuu kyläpoliiseihin, roistoihin ja sosiaalitätiinkin.
Peppi ystävineen saa aikaan vilskettä, vipinää ja temmellystä, jota jotkut kylän asukkaat eivät hyvällä seuraa. Kaikille Pepin itsenäinen elämäntyyli ei ole mieleen ja hänen kasvatuksestaan ollaan huolissaan. Lopulta ilman vanhempiaan yksinelävä Peppi halutaan ottaa huostaan hyvällä tai pahalla.

Melskettä on siellä missä Peppi liikkuu ja kummallisesti sitä ilmaantuu myös hänen luokseen Huvikumpuun. Peppi täyttää kuolleen äidin ja kadonneen isän ikäväänsä toiminnalla ja vaikka haikeus välillä valtaa hänen mielensä, on hänellä luja toivo ja usko siihen, että merirosvokapteeni, Isä Pitkätossu palaa vielä hänen elämäänsä.

Yliluonnollisen vahva Peppi on lämminsydäminen, iloinen, huumorintajuinen, yllätyksellinen ja mukaansatempaava veitikka. Hänen tarinastaan kehkeytyy heinäkuussa 2012 Pyynikkilän kesäteatterissa tunnelmallisen riemukas näyttämöleikki. Se sisältää sekä tuttuja lauluja että juuri tähän näytelmään sävellettyä musiikkia.

Väkeä Ruoveden Teatteriyhdistyksen ensi kesän näytelmässä on kolmisenkymmentä. Erityisen iloisia olemme yhteistyöstä Mäntän nuorisosirkuksen kanssa ja siitä, että olemme saaneet ympärillemme niin moni-ikäisen, puuhakkaan ja ennakkoluulottoman esittäjäjoukon.

Ottakaa suunnaksi kesällä kulttuuripitäjä Ruovesi - yksi Suomen kauneimmista kunnista ja kruunatkaa päivänne nauttien kiitetyn Ruoveden Teatterin esityksestä ja koko Pyynikkilän ainutlaatuisesta ilmapiiristä!

ruovesiOP uusiennakkolippuhd markkinointi

Valokuvat näytelmistä: ©Heikki Saarinen, ©logoala©Antti Salkosalo ja ©Enni Verkkala