header-tila

logo


 

Ruoveden Teatteriyhdistys ry

Teatteriyhdistys

Ruoveden Teatteri tänä päivänä

Ruoveden Teatteriin kuuluu aktiivisena tusina harrastajanäyttelijää sekä toinen tusina aktiivisia talkoolaisia, jotka auttavat kesä toisensa jälkeen Pyynikkilän kauniissa kesäkahviossa, lipunmyyjinä, katsojien opastajina, lavastuksen toteuttajina jne. Myös näyttelijät toimivat talkoohengellä. Tärkeintä on saada aikaan joka kesä nautittava teatterielämys katsojalle Pyynikkilän ainutlaatuisessa ympäristössä.

Ruoveden Teatteria on pidetty jo pitkään laadukkaana harrastajateatterina. Viime vuosina painopiste on ollut kesäteatterissa Pyynikkilässä. Näyttelijät ovat keränneet kehuja, sillä moni ensikertalainen on yllättynyt siitä, että harrastajateatteri voi tarjota yllättävän laadukasta osaamista. Yksi suuri osatekijä on siinä, että Ruoveden Teatterissa panostetaan aina ammattiohjaajiin.

Pyynikkilän ilmapiiriä ja ympäristöä pidetään ainutlaatuisena. Vanha pappilan alue henkii historiaa, kauneutta ja sopii kesäteatterin esittämiseen täydellisesti.

Mennyttä ohjelmistoamme löytyy vasemmasta sivusta arkisto-kohdasta. Galleriassa on kuvia menneistä kesänäytelmistämme..

 

 

Ruoveden Teatteriyhdistys Ry

Ruoveden Teatteriyhdistys perustettiin syksyllä 1988. Kaksikymmentäyhdeksän vuotta on lyhyt aika Ruoveden pitkässä ja maineikkaassa teatterihistoriassa, mutta niidenkin mittaan on saatu paljon merkittävää aikaan.

Ruoveden Teatterin tähänastinen tuotanto koostuu 43 näytelmästä, joiden 443 esitystä ovat keränneet yhteensä 104518 maksanutta katsojaa. Se tietää toimintavuotta kohden keskimäärin 3484 katsojaa. Lisäksi tulee vielä kuusi kabareeta, joiden katsojamääristä ei ole tarkkaa tietoa, sekä useita Nuorisoteatteri Nuhan kanssa yhteistyössä tehtyjä lasten- ja nuortennäytelmiä.

Aikaisemmin Ruoveden Teatteri on esittänyt näytelmiä sekä talvikaudella että kesäisin. Viime vuosina toiminnan painopiste on enenevissä määrin ollut kesäteatterissa, jota paikalliset harrastajat ovat tehneet alan ammattilaisten ohjauksessa.

Ruoveden Teatteriyhdistyksen tuottamien kesänäytelmien ohjaajina ovat toimineet Juhani, Tapio ja Mikko Kouki sekä Tuula Nauha-Oksman, Mauri Kuosmanen, Reima Kekäläinen, Esko Rissanen, Jukka Saarman, Rauli Jokelin, Ari Wirta, Merja Kääriäinen, Jarmo Hämeranta, Timo Seppälä ja Tuija Saarinen.

Ruoveden kunnan omistamassa Pyynikkilän kulttuurikeskuksessa on esitetty kesäteatteria vuodesta 1982 alkaen. Ruoveden Teatteriyhdistys on vastannut näytelmien esittämisestä kesästä 1989 alkaen. Sitä ennen siitä vastasi Noitakäräjiä järjestävä Ruoveden Perinnetapahtuma.

Lisää teatterin perustamisesta ja historiasta voi lukea tästä. Teksti on Tapani Uusiniityn, Ruoveden noitana 1998, kirjoittama Noidan yökirja. Artikkelit on ilmestynyt Ruovesi-lehdessä numeroissa 46 ja 47 vuodelta 1998.

Mikäli tekstin linkki ei toimi, voit myös klikata allaolevaa Noidan yökirja kuvaketta.

 noidan yo

ruovesiOP uusiennakkolippuhd markkinointi

Valokuvat näytelmistä: ©Heikki Saarinen, ©logoala©Antti Salkosalo ja ©Enni Verkkala