header-tila

logo


 

Lehdistö

Lehdistöpalautetta Ruoveden Teatterista

Tässä vain muutama lehdistön palaute Ruoveden Teatterista vuosien varrelta:

”Hulvattoman hauskat käänteetkin voisivat kääntyä katsojan kiduttamiseksi, jollei niitä esitettäisi taidolla. Ruoveden Teatteriyhdistyksen ”veteraaninäyttelijät” osaavat ja elävät täysillä mukana.”
-Keskisuomalainen-

”Hyvä käsikirjoitus, ammattiohjaaja ja asiansa osaavat näyttelijät – siinä kolme perusasiaa, joilla saadaan aikaan hyvää ja nautittavaa kesäteatteria. Ruoveden Teatterilta on opittu odottamaan paljon, eivätkä odotukset online casino usa legal petä tälläkään kertaa.”
-Aamulehti-

”Jos tapaat Ruovedellä 40-59-vuotiaan naisen, joka on käynyt Pyynikkilän kesäteatterissa useammin kuin viitenä vuotena ja jolle Pyynikkilän näytelmässä on kesäteatteria kyllin, olet kohdannut varsin tyypillisen kesäteatterissa kävijän. Todennäköisesti hän kertoo sinulle kesäteatteriin tulonsa kimmokkeeksi aikaisemmat esitykset, kehuu näytelmää ja näyttelijöitä, mutta erityisesti viihtyisää ympäristöä.”
-Repliikki-

”Pyynikkilässä nähdään tänä kesänä poikkeuksellisen voimakasta ja virkeää teatteria. Kun näytelmä onnistuneesti liikkuu sydämellisen naurun ja surun kyyntelten välillä, ei kesäteatterilta voi juuri enempää vaatia”
-Ruovesi-lehti-

” Ruoveden teatterissa osataan laulaa ja näytellä”
-Vekkari-

Repliikki 2/2004

"Ammattilaiset ovat ohjanneet Ruovedellä kesäteatteria 1920-luvulta saakka"

Lue tästä (.pdf)

Ruoveden Joulu 1977

"Ruoveteläisen harrastajateatterin pitkät ja monitahoiset perinteet"

Lue tästä (.pdf)

Teatteriyhdistys

RUOVESI-lehti N.o 49/1988:

Teatteriyhdistys päätettiin perustaa

"Kokeillaan, perhana vieköön!", ehdotti Salme Lehtonen Lierassa, kun sunnuntai-iltana ties monennenko kerran pohdittiin teatteriyhdistyksen perustamisen tarpeellisuutta. Matkassa oli kuitenkin vielä monta mutkaa ja paljon puhetta ennen kuin hanke toteutui ja hän saattoi poistua vastaperustetun yhdistyksen puheenjohtajana paikalta.

Ruoveden Teatteriyhdistyksen perustaminen oli jo ennakkoon valmiiksi pohjustettu, sillä sääntötoimikunta suositti yhdistyksen perustamista. Perinnetapahtuma oli antanut asialle siunauksensa jo aikaisemmin, eikä Ruoveden opistokaan asettunut poikkiteloin. Sen johtokunta ilmoitti kannanotossaan, että se ei vastusta teatteriyhdistyksen perustamista eikä toverikuntakaan nähnyt perustamisesta aiheutuvan haittaa.

Vähäinen osanotto sai kuitenkin osan kokousväestä aprikoimaan yhdistyksen perustamisen mielekkyyttä ja äänestys asiasta päättyi tasatulokseen 7-7. Perustamiskokousta kuitenkin jatkettiin: Sääntöuudistus hyväksyttiin vähäisin muutoksin ja yhdistykselle valittiin puheenjohtaja ja hallitus. Salme Lehtosen puheenjohdolla toimivaan hallitukseen tulivat jäseniksi Kaarina Huhtinen, Ulla Mäkinen, Seppo Ilmarinen ja Jyri Kauppinen. -T.U.

ruovesiOP uusiennakkolippuhd markkinointi

Valokuvat näytelmistä: ©Heikki Saarinen, ©logoala©Antti Salkosalo ja ©Enni Verkkala