header-tila

logo


 

Teatteriyhdistys

RUOVESI-lehti N.o 49/1988:

Teatteriyhdistys päätettiin perustaa

"Kokeillaan, perhana vieköön!", ehdotti Salme Lehtonen Lierassa, kun sunnuntai-iltana ties monennenko kerran pohdittiin teatteriyhdistyksen perustamisen tarpeellisuutta. Matkassa oli kuitenkin vielä monta mutkaa ja paljon puhetta ennen kuin hanke toteutui ja hän saattoi poistua vastaperustetun yhdistyksen puheenjohtajana paikalta.

Ruoveden Teatteriyhdistyksen perustaminen oli jo ennakkoon valmiiksi pohjustettu, sillä sääntötoimikunta suositti yhdistyksen perustamista. Perinnetapahtuma oli antanut asialle siunauksensa jo aikaisemmin, eikä Ruoveden opistokaan asettunut poikkiteloin. Sen johtokunta ilmoitti kannanotossaan, että se ei vastusta teatteriyhdistyksen perustamista eikä toverikuntakaan nähnyt perustamisesta aiheutuvan haittaa.

Vähäinen osanotto sai kuitenkin osan kokousväestä aprikoimaan yhdistyksen perustamisen mielekkyyttä ja äänestys asiasta päättyi tasatulokseen 7-7. Perustamiskokousta kuitenkin jatkettiin: Sääntöuudistus hyväksyttiin vähäisin muutoksin ja yhdistykselle valittiin puheenjohtaja ja hallitus. Salme Lehtosen puheenjohdolla toimivaan hallitukseen tulivat jäseniksi Kaarina Huhtinen, Ulla Mäkinen, Seppo Ilmarinen ja Jyri Kauppinen. -T.U.

Uutiset

 • Syksyn perinteinen teatterimatka järjestetään poikkeuksellisesti maaliskuussa 2019. Matka suuntautuu lauantaina 9.3.2018 Tampereen teatteriin katsomaan Sademiestä. Sademies on koskettava ja hauska tarina itsensä löytämisestä, erilaisuudesta ja erityisyydestä. Lisätietoa, aikataulut ja ilmoittautumiset lähempänä matkaa.

   
 • Ruoveden Teatteriyhdistys ry:n vuosikokous on sunnuntaina 17.3.2019 klo 16.00 Harakkalan työväentalolla.

  Esillä sääntömääräiset asiat. Lisäksi kuullaan tuoreimmat kuulumiset ensi kesän näytelmästä Ja Jumala loi naisen.

  Kahvi- ja mehutarjoilu!

  Tervetuloa kaikki teatterista kiinnostuneet!

   

Liput

Ja Jumala loi naisen

Ensi-iltaan aikaa   132 Days

ruovesiOP uusiennakkolippuhd markkinointi

Valokuvat näytelmistä: ©Heikki Saarinen, ©logoala©Antti Salkosalo ja ©Enni Verkkala