header-tila

logo


 

Teatteriyhdistys

RUOVESI-lehti N.o 49/1988:

Teatteriyhdistys päätettiin perustaa

"Kokeillaan, perhana vieköön!", ehdotti Salme Lehtonen Lierassa, kun sunnuntai-iltana ties monennenko kerran pohdittiin teatteriyhdistyksen perustamisen tarpeellisuutta. Matkassa oli kuitenkin vielä monta mutkaa ja paljon puhetta ennen kuin hanke toteutui ja hän saattoi poistua vastaperustetun yhdistyksen puheenjohtajana paikalta.

Ruoveden Teatteriyhdistyksen perustaminen oli jo ennakkoon valmiiksi pohjustettu, sillä sääntötoimikunta suositti yhdistyksen perustamista. Perinnetapahtuma oli antanut asialle siunauksensa jo aikaisemmin, eikä Ruoveden opistokaan asettunut poikkiteloin. Sen johtokunta ilmoitti kannanotossaan, että se ei vastusta teatteriyhdistyksen perustamista eikä toverikuntakaan nähnyt perustamisesta aiheutuvan haittaa.

Vähäinen osanotto sai kuitenkin osan kokousväestä aprikoimaan yhdistyksen perustamisen mielekkyyttä ja äänestys asiasta päättyi tasatulokseen 7-7. Perustamiskokousta kuitenkin jatkettiin: Sääntöuudistus hyväksyttiin vähäisin muutoksin ja yhdistykselle valittiin puheenjohtaja ja hallitus. Salme Lehtosen puheenjohdolla toimivaan hallitukseen tulivat jäseniksi Kaarina Huhtinen, Ulla Mäkinen, Seppo Ilmarinen ja Jyri Kauppinen. -T.U.

Uutiset

  • Ruoveden Teatteriyhdistys ry:n vuosikokokusessa on valittu toimintaa luotsaamaan uusi puheenjohtaja. Katri Isomäki aloitti puheenjohtajan tehtävässä 17.3.2019. Väistyvä puheenjohtaja, Harri Tastula, toimi yhdistyksemme johdossa 14 vuoden ajan. Hänen aikanaan saatiin Pyynikkilään muunmuuassa uusi katettu katsomo. Vaikka puheenjohtajuus vaihtui, on Harri edelleen aktiivisesti mukana johtokunnassa sekä muussa yhdistyksemme toiminnassa. 

Liput

Ja Jumala loi naisen

Ensi-iltaan aikaa Finding your local time... 69 Days

ruovesiOP uusiennakkolippuhd markkinointi

Valokuvat näytelmistä: ©Heikki Saarinen, ©logoala©Antti Salkosalo ja ©Enni Verkkala